RAW BEZLEPKOVÉ MÜSLI
S PROTEINEM Z HNĚDÉ RÝŽE

KAKAO – SKOŘICE
KOKOS

 

V Balení  100 / 400 gramů

—01 Co je müsli?

Jedna z prvních müsli kaší byla namíchána kolem roku 1900 švýcarským lékařem Maximillianem Bircher-Bennerem pro pacienty svého sanatoria v Curychu. Již tehdy si byl moc dobře vědom toho, že správně zvolená strava tvoří nezbytný základ pro úspěšnou léčbu. Müsli kaše sestávala z čerstvého ovoce, ovesných vloček a oříšků. Dělala se v různých variacích například se zeleninou. Traduje se, že na tehdejší dobu zvláštní jídlo podobné müsli kaši ochutnali pan Bircher-Benner a jeho žena při tůře ve švýcarských alpách. Osvícenost pana Bircher-Bennera byla opravdu výjimečná, neboť si musel uvědomovat, že při sportu jsou nároky lidského těla na stravu podobné jako při nemoci. Tělo nemocného člověka podstupuje stejně jako při sportu abnormální zátěž a kvalitní zdravá strava bohatá na živiny je pro něj potřebná, tak aby fungovalo správně. Pan Bircher-Benner se zasloužil za změnu stravovacích návyků na přelomu 18 a 19. století. Byl zastáncem snížení spotřeby masa a bílého chleba namísto zvýšení konzumace obilovin, ovoce, zeleniny a oříšků. Jeho životní filosofie byla založena na harmonii člověka s přírodou. Ve své současné podobě je müsli oblíbeno jako vhodná součást jídelníčku zdravého životního stylu.

“Bez konzervantů
– slazeno bio kokosovým cukrem

—02 Naše proteinové
müsli kaše

Naše müsli kaše vyrábíme pouze ze surovin v bio kvalitě. Bio bezlepkové ovesné vločky nadrtíme spolu s bio proteinem z hnědé rýže a bio kokosovým cukrem na jemnou kaši, kterou smícháme s celými bio slunečnicovými semínky a bio rozinkami, dále přidáme v závislosti na příchuti ostatní suroviny. Müsli kaše se po zalití vodou či mlékem ve vteřině promění v lahodnou a zdravou delikatesu, která pohladí a vydatně zasytí váš žaludek. Müsli kaše obsahují vysoký podíl bílkovin a vlákniny. TIP! Naši müsli kaši si můžete připravit nejenom v míse, ale s větším poměrem vody také vshakeru. To vám zaručí, že budete mít zdravou svačinu vždy po ruce.

—03 Bio protein z hnědé rýže

Pro výrobu müsli kaší používáme protein z hnědé rýže v bio kvalitě, který obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin, který si tělo neumí samo vytvořit. Velkou výhodou proteinu z hnědé rýže je, že je hypoalergenní (vhodný pro alergiky). Na rozdíl od proteinů živočišného původu je výbornou volbou pro vegany a vegetariány, přesto je jeho aminokyselinový profil srovnatelný se syrovátkovým proteinem. Navíc obsahuje velký podíl glutaminu. V porovnání s jinými proteiny je velmi dobře stravitelný. Protein z hnědé rýže je získáván za pomoci nízkoteplotního, přírodního enzymatického procesu při kterém nedochází k používání chemikálií.

—04 Bio kokosový cukr

Müsli kaše sladíme bio kokosovým cukrem. Bio kokosový cukr je nerafinovaný a má nízký glykemický index, příjemnou karamelovou chuť a obsahuje mnoho živin. Bio kokosový cukr je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B. Z minerálů obsahuje hořčík, draslík, zinek, železo a mangan. Rovněž obsahuje vysoký podíl antioxidantů a 14 aminokyselin.
Nízký glykemický index je částečně způsoben obsahem inulinu, tedy vlákniny, která prospívá trávícímu traktu. Studie na přesnou hodnotu GI se liší, Ministerstvo zemědělství Filipín uvádí hodnotu 35. Bio kokosový cukr se vyrábí ručním sběrem z nektaru, který pochází z květů kokosových palem z Indonésie. Bio kokosový cukr oproti standardním sladidlům méně zatěžuje životní prostředí a nelze jej zaměňovat s tzv. palmovým cukrem.

—05 Bio bezlepkové
ovesné vločky

Bio bezlepkové ovesné vločky nakupujeme z Německa, kde je bezlepkový oves pěstován dle unikátní německé technologie, která garantuje dokonalou ochranu před kontaminací lepkem během pěstování, sklizně i zpracování. Bio bezlepkové ovesné vločky, které nejsou kontaminovány ostatními obilovinami jako je pšenice, ječmen nebo žito, jsou na základě klinických studií pro celiaky naprosto nezávadným doplňkem stravy. Obsah gliadinu je v bio bezlepkových ovesných vločkách garantován do limitu 20 mg/kg.

SHARE ON

twitter pinterest facebook